Back to news

ANNOUNCEMENT

Dette er vinneren av DS Fashion Talent Award 2023

Vi gratulerer Ingrid Pettersson som vinner av årets DS Fashion Talent Award!

I tråd med Oslo Runway’s mål om å vise frem nye designtalenter innenfor norsk mote, legger også Oslo Runway’s offisielle samarbeidspartner DS Automobiles, vekt på innovativ design, eksepsjonelt håndverk og unike silhuetter, med en bærekraftig tilnærming. DS Fashion Talent Award er en pris, støttet av DS Automobiles, som setter lys på morgendagens motedesignere i Norge.

De fire nominerte, er studentene Espen Haugland, Ingrid Pettersson, Sunniva Aasli Øen og Klaudia Bartoszek, som fikk vise frem sine avgangskolleksjoner med en runwayvisning på Sentralen i Oslo foran 400 fremmøtte. Etter showet presenterte hver av de nominerte sine kolleksjoner foran en jury og vinneren ble avslørt på åpningsfesten samme kveld.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
No items found.

Følgende er juryens begrunnelse:

«På vegne av juryen er vi stolte over å presentere vinneren av årets DS Fashion Talent Award støttet av DS Automobiles. Denne designeren har et unikt blikk på hva mote kan være og skaper klær som har en positiv og oppløftende stemning. Håndverket og oppmerksomheten rundt detaljer er godt utført, hvor bevegelse og en distinkt strikketeknikk utgjør denne designerens DNA. De elegante silhuettene, den interessante fargebruken og de kuraterte design detaljene gir en følelse av high-end mote og en kunstnerisk verdi. Vinneren er Ingrid Petterson fra KHiO – gratulerer!»

Juryen har bestått av seks toneangivende profiler i norsk motebransje: 

Jon Amund Søfferud, Technical Manager i Manufacture Oslo

Kine B. Hartz, Sjefredaktør i Costume

Anders Kemp, Sjefredaktør i D2

Anett Ringstad, Grunnlegger og innkjøper i Moniker

Caroline Skjelbred, Moteredaktør i ELLE

Julie Tingulstad Varner, Kreativ Direktør i Bik Bok

Juryleder har vært Elin Kathrine Saunes, CEO i Norwegian Fashion Hub.